Etelänlomalla

”Eipä muuta kuin uutta matoa koukkuun” olivat ajatukset Imatran SM-viikonlopun jälkeen. Tiedossa oli, että kunto on hyvällä mallilla, mutta se pitäisi saada myös kilpailuihinkin esiin. Hiihtokalenteria selatessa seuraava mahdollisuus oli Vantaan FIS-hiihdoissa.

Päätettiin siis jäädä Imatralta Etelä-Suomeen pariksi viikoksi. Viikkoihin mahtui hyvää perusharjoittelua Salppurin maastoissa.DSC_0648~4

Kyllä oli tykkipaana hienossa kunnossa ja maastoltaankin mitä mainioin. Mäkeä riitti kavuttavaksi. Eräänkin reenin jälkeen sai sykemittarista todeta keränneen yli tuhat nousumetriä 🙂 Tuollaisessa maastossa reenatessa pitää tosin olla tarkkana lihaksiston kanssa. Aika nopeasti voi itsensä hiihtää melkoisen tukkoon.

Teivaan susi ulvoo ja hiihto kulkee..

Sen verran oli kyllä ankeat säät(kuvista poiketen), että alkoi jo vähän jännittää olisiko kisa-aamuna Vantaalla lunta ollenkaan. Onneksi parina viimeisenä päivänä tuli vähän lunta lisää tykkilumen päälle ja kisaladut Vantaan Hakunilassa olivat sunnuntaina hyvässä kunnossa. Ja niin myös hiihtäjät. Nyt oli taas hiihdossa tutumpaa terävyyttä ja tuloksetkin sen mukaiset. Niila voitti miesten sarjan ennen Olli Hiidensaloa ja Waltteri Vinkanharjua. Täpärällä se voitto oli, koska Hiidensalo jäi vain vaivaiset 0,2 s 15 km kilpailussa. Tällä kertaa oli sekunnit puolella ja pääsi juhlistamaan kauden avaus voittoa. Iina oli naisten sarjassa 3. Maija Hakalan ja Katariina Lonkan jälkeen. Tulokset tuolta. Vaikka tulokset olivatkin hyvät, jäi molemmilla vielä sellainen olo, ettei tämä kuitenkaan ollut vielä huippumenoa. Kannatti kuitenkin jäädä kisoihin. Nyt tuli itselle ja muillekkin todistettua, ettei Imatran vauhti ollut kovinkaan lähellä omaa parasta. Näillä aikaeroilla muihin nähden olisi SM-kisoissakin tulokset olleet mieluisampaa luettavaa.

DSC_0715

Vaan kylläpä se oli kiva tulla reissusta kotiin Rovaniemelle. Luntakin täällä alkaa olla kohta metri ja kaikki hiihtoladut ovat kunnossa.

Paanat priimakunnossa

Nyt vain muutama viikko keskittymistä perusharjoitteluun ja terveenä pysymiseen niin lopputalvelta voi odottaa hyviä hiihtoja.

DSC_0750

Pitenevistä päivistä nauttien,

Iina ja Niila