Kesäkisoja

Alkaa olla tältä harjoituskaudelta nyt kesäkisailut kisailtu. Tosin Niilalla vielä viikonloppuna SM Yö-suunnistukset. Tälle kesälle meille on tullut kisakilometrejä rullilla enemmän kuin ennen. Monta kesää sitä on kateellisena lueskellut langrenn.com sivustolta, kuinka Norjassa on useita hyviä rullakisoja ympäri maata kesän aikana ja valitellut kuinka Suomesta puuttuu kokonaan kesäkisakulttuuri. Nyt alkaa Suomessakin olla tilanne ettei tarvi enää valitella kisojen puuttumista vaan osallistua niihin 🙂 Hyvää kehitystä mielestämme. Kyllä se niin vain on, että kilpaurheilija kaipaa kilpailemista.

Tänä kesänä kilpailunälkää on tyydytetty rullakisoissa Simossa, VuokatissaPosiolla, Ylläksellä ja eilen viimeksi Rovaniemellä. Kaikissa kisoissa vieläpä enemmin kuin yksi startti. Rovaniemellä käytiin ensimmäiset laatuaan olevat Ounasvaaran kesäkisat. Kelinä oli tältä kesältä tuttu reilu kymmenen astetta ja pikku tihkua. Kilapilumuotona oli rullahiihto vapaalla Ounasvaaran nousuun ja perään takaa-ajona juoksu.  Naisten kilpailu koostui puolen tunnin lähtövälillä hiihdetyistä kahdesta noususta (2,3km+2,3km) ja 4,5km juoksusta. Miesten kilpailu puolestaan kolmesta hiihtonoususta ja 6km juoksusta.

No mitenkö ne kisat sitten meni? Voisi sanoa, että odotusten vaan ei toiveiden mukaan. Rullahiihdossa Iina hiihti kaksi tasaista hiihtoa ilman hyytymistä. Kisavaihde ja räväkkyys antavat kuitenkin vielä odottaa ja kovaa hiihtäessä joutuu koko ajan patistamaan, että kroppaa saa edes vähän ahtaalle. Tosin tässä vaiheessa harjotuskautta saakin olla meno vähän väsynyttä. Niilan hiihdot olivat hieman samankaltaiset. Koko ajan pitää käskyttää kovaa hiihtäessä. Positiivista oli, että kroppa kuitenkin kohtuudella vastasi käskyihin 🙂

Entäs sitten juoksu? ”Alusta asti kuin painajaisesta. Sellasta ku yrittää ja yrittää liikutella jalkoja, mutta matka ei etene… ”, oli Iinan kommentit. Eipä se Niilallakaan meno ollut parhaimpien päiväunien luokkaa.. Ounasvaaran kesäkisojen tulokset tuolta. Tuli kyllä esille, että kesällä on rullalenkit maistunut juoksulenkkejä enemmän. No onneksi sitä talvellakin sukset jalassa kisataan 😉  Nyt alkaa kuitenkin olla hampaankolot täynnä kesästä ja alkaa olla tulosten teon aika..

Koko kesän tuloksia kun katsoo, niin kuitenkin pikku paniikkia puskee.. Suunta on oikea, mutta nousukunnon kulmakerrointa pitää saada jyrkemmäksi. Pari kuukautta tässä on vielä Oloksen tykkikisoihin aikaa missä pitäisi jo suksen liikahtaa. Mutta jos joku on varmaa niin se, että nuo kuukaudet menee nopeasti 🙂

Hampaankoloja puhistellen,

Iina ja Niila