Päiväseltään Bostonissa

Viime viikonlopun Bostonin reissusta jäi käteen ruskea kirjekuori ja hampaankoloon näyttämisenhalua. Käytiin siis Posiolla ja kisattiin Muikkumarkkinahiihdoissa viime kesän tapaan. Tosin viime vuonna palkintoja pääsi pokkaamaan Niila, kun taas tällä kertaa Iina onnistui paremmin. No joka tapauksessa tärkeintä, että tiimi on palkintojenjaossa edustettuna, vaikka koleahko sää pakottikin laittamaan pari ekstrapaitaa ja takin edustuspaidan päälle.

Kerrataampa vähän kisapäivän kulkua. Aamulla startattiin tuttuun tapaan pienessä kiireessä Rovaniemeltä ja ylimääräistä aikaa ennen kisan alkua ei paljon jäänyt. Numeroiden ja suksien haku ja ei kun verryttelemään. Kisa hiihdettiin Vauhdin rullasuksilla. Ensin hiihdettiin 2,6km prologi markkina-alueen kupeessa Posion kylällä. Reitti oli maastollisesti helppo, mutta haaste olikin tarpeeksi kovan vauhdin saavuttaminen ja ylläpitäminen. Kovavauhtinen hiihto rullasuksilla vaatii tasapainoa ja hyvää tekniikkaa sekä rohkeutta. Tuon tyyppisessä kisassa ei auta vaikka jaksaisi sata kilsaa vääntää kun 2,6km reitiltä pitäisi selvitä mahdollisimman nopeasti pois. Tämä taas hyvä muistutus meille: Lisää vauhdikasta hiihto ohjelmaan, ei liikaa puurtamista!
Iina oli prologin jälkeen jaetulla 3. sijalla 30sekkaa johtavaa Heini Hokkasta perässä. Niila jäi prologin voittajalle 21sekkaa ja sijoitus tässä vaiheessa 8.

DSC_1844

Paljoa ei taas palauteltu välissä vaan kamppeet kasaan ja Kirintövaaran juurelle. Siellä kisa jatkui takaa-ajona prologin tulosten perusteella. Voittaja siis starttasi ekana ja siitä muut perässä järjestyksessä. Kolmelle parhaalle jaettiin prologissa lisäksi hyvityssekunteja, jotka huomioitiin takaa-ajoon lähdettäessä. Reitistä sen verran, että aluksi hiihdettiin Kirikeskuksen ja maantien välistä tietä edestakaisin ja lopuksi kiivettiin raastava nousu maaliin Kirintövaara päälle.

Naisissa Heini meni menojaan alusta lähtien ja nappasi voiton selvällä erolla muihin. Heli Heiskanen piti myös toisen sijansa. Iina ja Henna Kallunki taistelivat kolmannesta sijasta viimeisille metreille asti. Iina tuli maaliin lopulta sekunnin ennen Hennaa. Niila toimii myös Hennan valmentajana, joten tasaisen tarkkaa työtä on Niila tehnyt 🙂 Prologissa sama aika ja maalissa sekunti eroa! Niilalla itsellään kisa ei sujunut ihan viime kesän tapaan. Prologissa ei löytynyt tarpeeksi vauhtia ja takaa-ajossa pistos rajoitti etenemistä. Loppusijoitus 6. Miesten kisan vei ylivoimaisesti Ari Luusua, toiseksi hiihti Eino Vuollet ja kolmanneksi Christoffer Lindvall.

Nämä kesän kilpailut toimivat erittäin hyvinä harjotuksina. Kisa on aina kisa, vaikka näin kesken harjoituskauden näihin ei mitenkään erityisemmin valmistauduta tai herkistellä. Ilmeisesti pään sisällä ”naksahtaa” joku eri vaihde päälle kun numero laitetaan rintaan ja silloin laitetaan kaikki peliin. Kun mielikuvituskilpakumppanit vaihtuvat oikeisiin, niin itsestä saa vielä vähän enemmän irti. Sitä paitsi kilpailemista ja kilpailutilanteitakin on hyvä harjoitella kesälläkin. Vauhdinjako, ryhmässä hiihtäminen ja loppukirit kehittyvät vain harjoittelemalla.

Kiitos Posio, ensi vuonna uudestaan 🙂

Huomena suuntana on Kuusamo, jossa lauantai ja sunnuntai kuluvat Niilalla kilpailujen ja Iinalla harjoittelun merkeissä. Niila osallistuu suunnistuskisoihin Koillismaan Rastipäivillä ja käväistään siinä samalla Rukan MC-laduilla.

Kesää odotellessa,

Iina ja Niila

Kommentit

Comments are closed.