Kisoja ja tansseja

Johan sitä pari viikonloppua tuli ilman numerolappua oltua. Viikonloppuna sainkin sitten kolme kertaa pukea numerolapun ylleni. Ari Luusua järjesti lauantaina 16.5.2015 Simossa PolarHouse Rullahiihdot. Kilpailu koostui kahdesta osasta, vapaan tyylin 1 km prologista ja tasatyönnöllä käytävästä 15 km takaa-ajosta. Sen verran tosissaan kisat otin, että kävin viikolla kaksi lenkkiä harjottelemassa rullilla. Prologi lähti osaltani ihan mukavasti liikkeelle. Tapahtuman tirehtöörin (Ari) voittamassa prologissa olin seitsämäs vajaa 14 sekunttia kärjestä. Taakse jäi mm. olympiavoittaja Sami Jauhojärvi 🙂 Aivan kelpo avaus josta pystyin luottavaisin mielin lähteä takaa-ajoon.

DSC_1199

Koska takaa-ajo käytiin tasatyönnöllä, ei välineistä tarvinut vaihtaa kuin sauvat. Ennen starttia hihnoja säädellessä vähän mietin niiden kuntoa. Oli niillä jo ”muutama” kilometri tullut työnneltyä, mutta kai ne nyt vielä kerran kestäisi.. Kestihän ne kerran jos toisenkin. Valitettavasti kyse oli vain yksittäisten työntöjen määrästä. Vajaan kilometrin kohdalla sitten toinen hihna hajosi. Pieni ”pikasäätö” ja matka jatkui. Sen verran sain hihnaa revittyä, että muutaman sormen sain työnnettyä normaalisti peukalolle tarkoitettuun hihnan reikään. Aikaa tuohon kuitenkin tuhrautu ja letka sijoille 5-9 karkasi. Rullilla vastatuuleen yhellä ehjällä sauvalla puskiessa pienestä peesiavusta tuskin olisi ollut haittaa.. Maaliin kuitenkin ja sijalle 10. Ero voittaja Heikki Korpelaan kuitenkin venähti reiluun 3 minuuttiin. Hyvä kisa ja harjoitus kuitenkin. Järjestylyt toimivat ja yleisöäkin oli tullut paikalle ilahduttavasti 🙂

DSC_1143

#hommatsenkujatkuu’i ruuan ja saunan kautta Simon Metsäpirtin Tansseihin. Niin ikään järjestelyt pelasi ja porukka viihtyi. Tanssien lisäksi ohjelmassa oli rullakisojen palkintojenjako ja huutokauppa. Huutokauppa oli hauska ohjelmanumero ja moni teki hyvät kaupat, mutta saattoi siellä joku tuote vähän ylihinnallakin mennä.. Mutta hyvään tarkoitukseen nekin rahat 🙂 Aivan loppuun asti ei Iinan kanssa tansseissa pystytty olemaan, sillä sunnuntaille oli luvassa suunnistuskisat Oulussa. Pitihän ne käydä kun sopivasti matkan varrelle osu. Ja kyllä sitä näin talven jäljiltä jo mieli tekeekin suunnistamaan. On muuten hyvää reeniä hiihtäjälle!

Kisa meni aivan hyvin kauden ensimmäiseksi metsälenkiksi. Rastit löyty yllättävänkin hyvin. Tosin asiaa helpotti melko hidas ja rytönen maasto, jolloin vauhti pysyi ainakin minulla kurissa. Huomasi kyllä, että jokunen lenkki pitää käydä metsässä juoksemassa ennen kuin yli kympin jaksaa kovempaa mennä. Mutta tulipa hyvä reeni tehtyä. 1:27 h vk:ta olisi aika työläs vetää esim radalla, mutta kartan kanssa metässä tulee melkein itestää..

DSC_1409

Kisojen jälkeen matka jatkui vielä Nastolaan, Rovaniemen kevään ensimerkeistä suoraan kesään.

Niila

Kommentit

Comments are closed.