Kevätpäivitys

Miten on mahdollista, että vapusta on jo kymmenen päivää? Vappuna mietin, että voisi blogiin kirjoitella uutta juttua ja nyt ollaan jo äitienpäivässä. Hups. Itselläni vappu vierähti Levillä kaveriporukassa. Jotkut ihmiset on vaan sellasia, että niiden seurassa tunnelma on korkealla ja positiivista energiaa on vaikka muille jakaa. Kiitos siis tytöt ja P&P loistavasta seurasta! Vappu (eli ke-su) sisälsi hiihtoa erinomaisessa kunnossa olevilla laduilla, laskettelua (tooodella pitkästä aikaa) ja hilpeää juhlatunnelmaa.  Pitkä juoksu-kilpailua varten pukeuduimme kekseliäästi jätesäkkeihin ja esitimme biljardipelin kasipalloja. Kilpailussa ei siis tarvinnut juosta, paitsi yhdellä rastilla, ja asumme toimivat hyvin myös lisäpisteiden kalastelussa 🙂 Niila vietti vapun mun isän kanssa Nuorgamin erämaassa pilkkien.

8

Kevät on siitä mukavaa aikaa, että kilpahiihtäjäkin voi kokeilla ja harrastella uusia lajeja. Minulle uutta ovat olleet sisäpyöräily (spinning), tanssillinen ryhmäliikuntatunti Sh’Bam sekä potkupyöräily (kickbike). Spinning-tunnille menin Niilan painostuksesta yhtenä aamuna. Huh että tuli hiki. Ja eihän tämä tyttö mitään hikipyyhettä tajunnut ottaa mukaan. No, ilmeisen tehokas laji myös reisien polttelun perusteella. Onneksi oli musiikkia ja kannustava ohjaaja ja hei kerrankin Niila ei pystynyt polkemaan karkuun vaikka kuinka veivasi 😀 Sh’Bamista ei sen enempää paitsi, että hauskaa siellä on heilua mukana ja oon jotain ehkä oppinutkin. Tanssitaidoillani en pääse vielä kehuskelemaan, joten jatkan harjoittelua ja kerron joskus lisää 😀 Kickbike on myös hauska uusi tuttavuus. Hierojaltamme Katri Mattilalta (Hurma Group) saimme potkupyörät kokeiltaviksi. Aluksi kädet olivat tiuhaan jarrukahvoilla ja asento jännittynyt, mutta vartin potkuttelun jälkeen menoon tuli varmuutta ja homma tuntui tosi hauskalta. Tehokkailla terävillä potkuilla saa helposti voimaa jalkoihin ja myös laudalla seisova jalka tekee koko ajan työtä. Tänään esimerkiksi yhdistimme potkuttelun ja juoksulenkin, jolloin saimme tehtyä pitkän jalkapainotteisen lenkin ilman pitkän juoksulenkin haittapuolia. Hiihtokauden jälkeen jalat kaipaavat pehmeää siirtymistä pidempiin juoksulenkkeihin, mutta kickbiken avulla treeniin saa kuitenkin hyvin pituutta. Voin ihan vilpittömästi suositella kickbikea kaikille hiihtäjille, erityisesti kevään ja alkukesän harjoitteluun, mutta miksei koko kesän ja syksynkin ajaksi monipuolisuutta tuomaan.

DSC_1076

Lumet hävisivät nopeasti muutaman sateisen päivän aikana. Lämmin auringonpaistekin on varmasti ollut osallisena. Vielä 4.5 kävin hiihtämässä Ounasvaaralla, mutta nyt samat reitit näyttävät varsin vähälumisilta. Toki suksia piti kantaa myös viikko sitten pariin kertaan, mutta nyt laduilla on sulaa maata jo enemmän kuin lumilaikkuja. Toisaalta lumien sulaminen ei paljoa harmita kun ensi viikolla alkavat iltarastit, joissa ei sitten toivottavasti tarvitse paljoa kahlata hangessa. Suunnistuskausi ja muutenkin koko kesäharjoittelukausi on jo tervetullut. Kovasti on intoa kehittää kaikkia ominaisuuksia kesän ja syksyn aikana, jotta sitten kun lunta on taas maassa niin sukset liikkuvat kovempaa kuin koskaan. Ja kevään aikana muistui taas mieleen kuinka kivaa on kun aurinko paistaa 🙂

DSC_1067

Iina