Tuloksenteon aika lähenee

Nyt alkaa olla työt tehty ja ainakin itse odotan, että myös tulokset lähtevät tästä paranemaan. Alkuviikosta loppui vajaan parin viikon leiri Riekonlinnassa, Saariselällä. Se oli samalla viimeinen pitempi kuormitusjakso tähän harjoituskauteen. Sen verran on tässä jo vuosia kertynyt hiihdon parissa, ettei enää jaksa joka kisaan syttyä eikä muutenkaan liikaa näperrellä. Tähän kauteen olenkin rytmittänyt harjoitteluani ja kilpailukalenteriani vähän karkeammalla kädellä. Kuormitusjaksot ovat olleet kovempia ja pidempiäkin kuin ennen ja väsyneitä päiviä on kertynyt enemmän. Joskus suorituskyky on viety harjoittelulla aika kauaskin optimaalisesta. Ja tämä on näkynyt myös tuloksissa. Saattaa kuulostaa idiootin puuhastelulta, mutta ainakin vielä uskon, että valittu linja kantaa hedelmää siellä missä haluan 😊 (Onhan tuosta eriäviäkin mielipiteitä mikä on optimi, mutta ainakin henkiselle puolelle on helppoa, kun ei tarvitse turhia näperrellä, vaan lappaa vaan hyvällä itseluottamuksella menemään tavoitteet kirkkaana mielessä 😉 Tulokset kuitenkin ratkaisevat, joten katsotaan keväällä mitä valittu linja tuotti.)

Olosuhteet priimaa, kuten niin usein Saariselällä
Luonto tarjosi mustavalkoista maisemaa
Sattui pari kylmempääkin päivää Saariselälle

Maltilla on siis tehty töitä peruasioiden parissa, jotta on pohjaa ponnistaa aiempaa parempaan silloin, kun on sen aika. Perusjaksaminen ja vääntö onkin nyt paremmalla tasolla, kuin aikaisemmin. Tästä yhtenä osoituksena kauden avaus voitto Kiilopäähiihdosta, matkana 50km tasuria.

Seuraavien viikkojen aikana pitää löytää myös suorituskykyä, ahneutta ja herkkyyttä hiihtoon, jotta myös normaalimatkalla saan mitattua ulos sen mihin tämän kauden harjoittelulla on päästy. Eikä hiihdossa sovi unohtaa kalustonkaan merkitystä! Turhauttavinta on olla hyvässä kunnossa, mutta evätä tuloksentekomahdollisuudet välinehölmöilyyn. Testiä, testiä ja testiä. Minun kohdallani ei tarvitse etsiä niistä 10-20 uudesta parista per tyyli parempia suksia vanhojen hyvien ja huippusuksien tilalle, vaan riittää, että omasta rajallisesta pakasta löytää kullekkin sukselle sen oman parhaan kelin. Se on sitten enää herran haltuun, että osuu kisoihin se keli mihin löytyy suksi.. Tosin ihan kelpo tilanne on tuon suhteen, vapaalle en hankkinut tälle vuoteen yhtään uutta paria ja lähes kaikille keleille löytyy hyvä suksi ja joillekkin yksittäisille myös erinomainen. Pertsa on ollut kalustolleni ongelmallisempi ja siihen tulikin hankittua muutama uusi pari. Ja eteenpäin on menty. Nyt voi jo useammalla kelillä tehdä pertsallakin tulosta kaluston puolesta 😊

Vuokatin Scandinavia Cupissa ennen joulua pitää jo liikahtaa! Siitä sitten on vielä kuukauden päivät aikaa hioa hyvää tai tehdä korjausliikkeitä Vantaan SM-hiihtoihin tammikuun puoliväliin.

Pitääpä tähän loppuun lisätä vielä kommentit tämän päivän kisasta. Tänään käytiin siis päiväseltään Rukalla FIS-hiihdoissa. Tarjolla olisi ollut eilisellekin startti, mutta annoin päivän lisää aikaa palautua leiristä ja saipa Iinakin edes yhden vähemmän hektisen päivän sijaisuusviikon jälkeen ennen kisoja eli hiihdettiin vain sunnuntain vapaan matkat. Meillä miehillä oli 15km ja kisa osoitti, että oikealla tiellä ollaan. Tosin tuloksen taakse, kun katsoo niin täytyy todeta, että varmasti hyödyin vähän lähtöpaikasta. Pari kierrosta sain hiihtää hyvässä peesissä liukkaalla suksella (päivän keliin löytyy Optiwaxilta erinomaiset voiteet). Mutta joka tapauksessa oikeita merkkejä oli hiihdossa havaittavissa, joten jatketaan valitulla linjalla 😊

Ei vielä hymy irronnut, mutta parempaa menoa jo kuitenkin

Niila