Helmikuussa ja nyt maaliskuussa aika on kulunut edelleen pääasiassa sukset jalassa. Oli meillä flunssaakin, mutta ei onneksi mitään reilun viikon kurkkukipua ja tukkoista nenää kummempaa. Maailmalla ja toki Suomessakin kamppaillaan koronavirusta vastaan, mutta täällä pienessä kylässä lumikasojen keskellä se tuntuu vielä jotenkin kaukaiselta asialta. Tai kyllä se meitäkin koskettaa sillä tavalla, että Norjan Harstadissa piti olla Skandinavia cupin kisat viikonloppuna, mutta nekin peruttiin koronan takia. Ja näyttäisi nyt siltä, että kaikki loputkin talven hiihtokisat on peruttu. Harmittaa vietävästi, mutta eihän tuo ole meidän päätettävissä ja parempi käyttää nyt kaikki keinot taudin leviämisen estämiseksi. Täytyy muistaa, että joillekin koronavirus voi olla vain ärsyttävä flunssa, mutta toisille se on hengenvaarallinen. Suomalaisille luulisi olevan helppoa pitää se suositeltu metrin turvaväli toisiin ihmisiin, mutta muistakaahan myös pestä ja desinfioida käsiä ja ovenkahvoja. Ja aivastaa hihaan! Ja eihän kisojen peruminen estä hiihdosta nautiskelua, nyt kun kevättä kohden kelitkin vain paranevat:)

Tosi paljon on Äkäslompolossa kyllä jo ehtinyt ulkomaalaisia matkailijoita talven aikana käydä ja keväällä on ehkä muutenkin enemmän suomalaisia, joten kyllä täällä pärjäillään. Jounin kaupasta löytyy vielä vessapaperiakin. Paljon Iina on saanut hiihtoa opettaa, välillä on jopa vähän uupumus meinannut iskeä, kun siihen vielä on koettanut sovittaa omat treenit. Esimerkiksi kolme yksityistuntia samana päivänä tarkoittaa melkein viittä tuntia suksilla. Niila on myös aika paljon ollut töissä Sport Cornerilla, enimmäkseen huoltohommissa. Sekään ei kuulkaa ole aina helppoa hommaa, kun etelän ihmiset tulivat hiihtolomilla suksien kanssa, joita oli käytetty viimeksi viime talvena (ja voideltu viimeksi 90-luvulla…). Joku taas ihmetteli, kun ”ei suksi luista, vaikka koko pohja kärjestä kantaan on voideltu (pito)voiteella ja siihen päälle vielä töpötelty pikaluistoa”. Aikuisen naisen mitoissa olevan parikymppisen alla eivät myöskään toimi enää samat sukset kuin ala-asteella. Ja joskus suksi on kunnossa, mutta hiihtäjän potku ei ole. Hyvätkin sukset tarvitsevat toimiakseen oikeanlaisen tekniikan. On pulmaa monenlaista, mutta onneksi sekä Sport Cornerilla että Sisu Outdoorilla löytyy asiantuntevaa palvelua.

Aakenuksella retkeilemässä.

Lenkillä ja retkeillessä tulee otettua kuvia aina silloin, kun kelit on kohdillaan. Joten tässä vähän lumisia puita ja sinistä taivasta 😊

Aakenusta valloittamassa
Ja miksi retkellä pitäisi syödä vain makkaraa ja leipää? Vietnamilainen toimii myös!

Ja vihdoin tuli käytyä myös Äkäskerolla. Pitäisi useamminkin vaan mennä eikä meinata.

Kyllähän sitä jaksaa hiihtää vaikka kuinka, kun tietää pääsevänsä lopuksi herkuttelemaan Kesängin keitaan letuilla!
Ja iltamyöhällä kun hiihtelee umpihangessa, niin pääsee näkemään metsän taidetta otsalampun valossa.

Iina ja Niila

2 comments

  1. Upeita kuvia. Kyllä siellä Lapissa taitaa olla ihan oikea talvi!

  2. Mahtavia kuvia ja maisemia! Terveiset täältä vesisateisesta Kausalasta!

Comments are closed.