Ohjelmassa yp:tä

Useimmilla hiihtäjillä lukee harjoituspäiväkirjoissa pk, vk, tt ynnä muita tuttuja lyhenteitä. Niin minullakin, mutta olen päässyt viime päivinä lisäämään joukkoon myös yp:n. Niilan keksimä nimi ja lyhenne, joka tarkoittaa yleistä ponnistelua. Olemme nimittäin tässä viikon verran kantaneet muuttolaatikoita kolmannesta kerroksesta autoon ja autosta uuteen taloomme. Kuka nyt hissiä käyttäisi, kun tarjolla on ilmaista kehonhallintatreeniä, polttelevaa staattista pitoharjoittelua ja lukuisia maastavetoliikkeitä?

Uusi kotimme on noin viiden minuutin kävelymatkan päässä vanhasta. Kuljetimme osan tavaroista omalla autolla ja farmariautosta huolimatta reissuja tuli heitettyä aika monta. Huonekalujen kuljetusta varten saimme apuun Jorman, joka ystävällisesti tuli auttamaan pakettiauton ja peräkärryn kanssa. Apuna olivat myös ihanat Henna ja Pauliina, jotka piristivät hikistä urakkaa. Kantoivat he myös paljon tavaroitakin. Suunnitelma B (jos pakettiautoa tai peräkärryä ei olisi ollut saatavilla) olisi ollut kutsua mukaan tarpeeksi iso joukko hiihtäjiä ja kantaa kaikki isommatkin huonekalut omin voimin uuteen osoitteeseen. No, suunnitelma A toimi oikein kivasti.

Miten pieneen kaksioon mahtuikin näin paljon tavaraa? Tuntuu, että vaikka miten paljon tahansa tavaraa kantaa ulos niin aina sitä löytyy jostain lisää. Mihin tarvitaan vanhoja ruskeita (sisäpuolelta) juomavöitä, 50 mukia, reikäisiä kerraston paitoja ja rikkinäistä korjauskelvotonta videokameraa? Jokaisella (rumallakin) mukilla on kuulemma tunnearvoa, rikkinäisiä vaatteita voi käyttää metsäretkillä, juomavyöstä voi joskus käyttää esim. soljen ja videokamerasta voisi käyttää ehkä joskus jotain varaosana. Niimpä. Sanotaanko näin, että pyrimme yleensä kompromisseihin, mutta joskus pitää olla ehdoton.

muutto

Tulevana viikonloppuna kilpaillaan Jämillä yleisen sarjan SM-hiihdot. Omaan tekemiseen pitää uskoa ja luotankin siihen, että tämä viikon mittainen yp-jakso höystettynä sopivilla tehokkailla hiihtolenkeillä tuo viikonlopun koitoksiin jaksamista, kestävyyttä ja sähäkkyyttä. Omien tavaroiden inventaario oli sen verran puhdistava kokemus, että sen vaikutusta henkisellä puolella ei kannata väheksyä. Se on toivottavasti tuonut sopivasti rentoa fiilistä ja hallinnan tunnetta, kun kaapit eivät enää pursuile turhaa tavaraa (ainakaan paljon). Vielä on tekemistä jäljellä niin muuton kuin kisoihin valmistautumisen suhteen. Muutto on kuitenkin jo niin hyvällä mallilla, että alkaa olla jo voittajafiilis. Toivottavasti on myös viikonloppuna.

Jännittäviä ja innostavia hetkiä SM-hiihdoissa kilpaileville sekä niitä seuraaville penkkiurheilijoille!

Iina